Правителството на Великобритания и военните са прикрили достоверни доказателства за

...
Правителството на Великобритания и военните са прикрили достоверни доказателства за
Коментари Харесай

Британското правителство и армия са прикривали военни престъпления в Афганистан и Ирак

Правителството на Англия и военните са прикрили достоверни доказателства за военни закононарушения от английски бойци против цивилни в Афганистан и Ирак , сочат резултатите от следствие на BBC и Sunday Times.
Изтичането на информация от две следствия, поръчани от държавното управление, за държанието на войски в споровете, допуска въвличане на войски в убийството на деца и изтезанията на цивилни , откри следствието.
Обвиненията включват убийства, осъществени от боец от елитните елементи САС, както и гибел в ареста, побои, изтезания и полово принуждение над арестувани от членове на пехотното поделение „ Черен пазач “.
Военните детективи, които откриха доказателства за хипотетичните военни закононарушения, описаха за дългогодишното следствие пред вестника и програмата " Панорама " на BBC, че старшите командири го крият " по политически аргументи ".
" Министерството на защитата (МО) нямаше желание да преследва който и да е боец от какъвто и да е сан, в случай че не е безусловно належащо и те не биха могли да се измъкнат от него ", съобщи проверяващ пред BBC.
От МО обявиха, че изказванията са " погрешни " и че решенията на прокурорите и следователите са " самостоятелни " и включват " външен контрол и правни препоръки ".
Обвиненията произтичаха от две следствия за военни закононарушения - Екипът за исторически обвинявания в Ирак (IHAT) и интервенция Нортмур, която се занимаваше с Афганистан - които завършиха през 2017 година без никакви преследвания.
Правителството завърши изследванията, откакто юристът Фил Шайнър, който записа стотици обвинявания, беше отхвърлен от упражняване на фона на изказванията, че е платил на хората в Ирак да си намерят клиенти.
Амнести Интернешънъл подлага на критика решението по това време и някои някогашни проверяващи за IHAT и Операция Нортмур в този момент настояват, че дейностите на Шанър са били употребявани като опрощение за привършване на следствията, защото са открили непозволени дейности на високи равнища.
Sunday Times заяви, че военните детективи са разкрили изказвания за фалшифицирани документи, които са " задоволително съществени, с цел да заслужават преследването на висши офицери ".
Изданието оповестява, че един от най-висшите командири на САС е привлякъл вниманието на прокурорите за опит за деформиране на правораздаването преди приключването на следствията .
Вестникът сподели, че разкритията могат да доведат до следствие на военни закононарушения в Международния углавен съд, в случай че се сметне, че Англия не е съумяла да държи сметка на военните си за техните дейности.
Външният министър Доминик Рааб съобщи пред BBC в неделя, че макар неналичието на каквито и да било правосъдни преследвания, се е " получил верният баланс " за гарантиране, че " подправените искове " няма да бъдат преследвани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР