Правителството на Великобритания и военните са прикрили достоверни доказателства за

...
Правителството на Великобритания и военните са прикрили достоверни доказателства за
Коментари Харесай

BBC: Британският кабинет и армията са прикривали военни престъпления в Афганистан и Ирак

Правителството на Англия и военните са прикрили достоверни доказателства за военни закононарушения от английски бойци против цивилни в Афганистан и Ирак, сочат резултатите от две паралелни журналистически следствия на Би Би Си и „ Сънди таймс “.

Изтичането на информация от две следствия, поръчани от държавното управление, за държанието на войски в споровете, допуска въвличане на войски в убийството на деца и изтезанията на цивилни, откри следствието.

Обвиненията включват убийства, осъществени от боец от елитните елементи САС, както и гибел в ареста, побои, изтезания и полово принуждение над арестувани от членове на пехотното поделение „ Черен пазач “.

Военните детективи, които откриха доказателства за хипотетичните военни закононарушения, описаха за дългогодишното следствие пред вестника и програмата " Панорама " на Би Би Си, че старшите командири го крият " по политически аргументи ".

" Министерството на защитата (МО) нямаше желание да преследва който и да е боец от какъвто и да е сан, в случай че не е безусловно належащо и те не биха могли да се измъкнат от него ", съобщи проверяващ пред Би Би Си.-->

От МО обявиха, че изказванията са " погрешни " и че решенията на прокурорите и следователите са " самостоятелни " и включват " външен контрол и правни препоръки ".

Обвиненията произтичаха от две следствия за военни закононарушения - Екипът за исторически обвинявания в Ирак (IHAT) и интервенция Нортмур, която се занимаваше с Афганистан - които завършиха през 2017 година без никакви преследвания.

Правителството завърши изследванията, откакто юристът Фил Шайнър, който записа стотици обвинявания, беше отхвърлен от упражняване на фона на изказванията, че е платил на хората в Ирак да си намерят клиенти.

Амнести Интернешънъл подлага на критика решението по това време и някои някогашни проверяващи за IHAT и Операция Нортмур в този момент настояват, че дейностите на Шанър са били употребявани като опрощение за привършване на следствията, защото са открили непозволени дейности на високи равнища.

„ Сънди таймс “ заяви, че военните детективи са разкрили изказвания за фалшифицирани документи, които са " задоволително съществени, с цел да заслужават преследването на висши офицери ".

Изданието оповестява, че един от най-висшите командири на САС е привлякъл вниманието на прокурорите за опит за деформиране на правораздаването преди приключването на следствията.

Вестникът сподели, че разкритията могат да доведат до следствие на военни закононарушения в Международния углавен съд, в случай че се сметне, че Англия не е съумяла да държи сметка на военните си за техните дейности.

Външният министър Доминик Рааб съобщи пред Би Би Си в неделя, че макар неналичието на каквито и да било правосъдни преследвания, се е " получил верният баланс " за гарантиране, че " подправените искове " няма да бъдат преследвани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР