Правителството на Великобритания е похарчило поне 4,4 милиарда паунда пари

...
Правителството на Великобритания е похарчило поне 4,4 милиарда паунда пари
Коментари Харесай

Британското правителство похарчило поне 4,4 млрд. паунда за Брекзит

Правителството на Англия е похарчило най-малко 4,4 милиарда паунда пари на данъкоплатците за подготовка за овакантяване на Европейския съюз, съобщи в петък английската Сметна палата при показване на първата подробна оценка за цената на Брекзит.

В своя отчет Сметната палата уточни, че по-голямата част от парите са изхарчени за разноски за личен състав, създаване на нова инфраструктура и възнаграждение на външни съветници. Като цяло са били изхарчени 1,9 милиарда паунда за възнаграждение на държавни чиновници, 1,5 милиарда паунда за нова инфраструктура и 288 млн. паунда са били изразходвани за външни препоръки.

Въпреки че някои министерства трябваше да добавят разноските си от съществуващите бюджети, държавното управление е изразходвало единствено към 70% от 6,3-те милиарда паунда, отпуснати за покриване на разноските за подготовка за Брекзит, се споделя в отчета.

Англия няма да желае от Европейски Съюз удължение на периода за Брекзит поради Covid-19

Посочва се съща по този начин, че не по-малко от 22 000 държавни чиновници са работили по Брекзит проекта по време на неговия пик през предишния октомври, когато Англия беше на прага да напусне Европейски Съюз без съглашение.

"Този ​​доклад за пръв път дава ясна картина какъв брой са изразходвани държавните управления и защо са изразходвани тези пари ", съобщи ръководителят на английската счете палата Гарет Дейвис, представен от Ройтерс.

Англия напусна Европейския съюз в края на януари 2020, осъществявайки най-голямото разбъркване на геополитическите пластове от десетилетия насам, откакто страната завърши своето 47-годишното участие в най-големия търговски блок в света.

Британските управляващи трябваше да покачат образованието на митнически чиновници, да наемат повече личен състав, който да договаря комерсиалните покупко-продажби и да усъвършенства инфраструктурата към пристанищата.

Повече от половината от средствата бяха изразходвани от три ведомства: Министерството на Околната среда, храните и провинциалните каузи, Министерството на вътрешните работи, както и организация "Приходи и митници " на Нейно Величество.

Ако не бъде реализиран прогрес до юни, Англия се отдръпва от договарянията с Европейски Съюз

От Сметната палата допълниха, че тяхната оценка е ориентирана единствено към разноските за подготовка на държавното управление за Брекзит и изключва бъдещите разноски по развода в размер на 39 милиарда паунда, контрактувани с Европейския съюз.

Британската депутатка Мег Хилиър, която ръководи комисията по обществените сметки на Народното събрание, обаче съобщи, че данните са лимитирани и че финансовото министерство не наподобява обезпокоеното от неналичието на по-голяма бистрота, отбелязва БНР.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР