Правителството на Великобритания е поело гаранции на стойност 45 млрд.

...
Правителството на Великобритания е поело гаранции на стойност 45 млрд.
Коментари Харесай

45 милиарда лири дава британското правителство на бизнеса заради коронавируса

Правителството на Англия е поело гаранции на стойност 45 милиарда паунда за отпуснати заеми на английския бизнес, който беше обиден мощно от коронавирусната рецесия, предава БНР. Досега е изхарчило над 27 милиарда паунда за поддръжка на работните места, демонстрират данни на финансовото министерство на Обединеното кралство.
Общите разноски по Коронавирусната скица за опазване на работните места, чрез която страната поддържа 9,4 милиона работни места и съставлява най-скъпата държавна мярка, набъбнаха към 5-ти юли до 27,4 милиарда английски лири от 25,5 милиарда лири седмица по-рано, заяви Министерството на финансите.
В същото време държавно обезпечената поддръжка за дребните предприятия, които получават 100-процентна държавна гаранция, набъбна през последната седмица до 30,93 милиарда паунда. Заемите за междинни и огромни компании пък набъбнаха надлежно до 11,49 милиарда паунда и до 2,58 милиарда паунда по двете стратегии, които оферират 80-процентна държавна гаранция за кредиторите на фирмите.
Междувременно английският финансов министър Риши Сунак задели 3 милиарда паунда за възстановяване на енергийната успеваемост на домовете и публичните здания като част от по-широките проекти за пускане на стопанската система и подкрепяне на работните места.
Преди предстоящото в сряда оповестяване на идващите стъпки за намаляване на удара от коронавирусната рецесия, финансовото министерство съобщи, че семействата ще получат 2 милиарда паунда безплатни средства - на стойност до 5000 паунда за всяко - за покриване на две трети от разноските за изолираност и двоен стъклопакет на прозорци.
Най-бедните фамилии ще получат даже до 10 000 паунда, без да се постанова да заплащат нищо, заяви финансовото министерство.
Останалите 1 милиард паунда ще бъдат изразходвани за понижаване на излъчванията на парникови газове от страна на постройките в обществения бранш.
Очаква се Сунак да концентрира представянето на новите ограничения в сряда най-много върху противодействието на скока на безработицата, която съгласно Английската централна банка може да скочи до равнищата от 80-те години на предишния век към или даже над 10%.
Финансовият министър към този момент показа незабавни ограничения за към 113 милиарда английски лири, множеството от които имат за цел да спрат увеличение на безработицата.
Министерството на финансите съобщи, че проектът за енергийна успеваемост на стойност 3 милиарда паунда може да поддържа над 100 000 работни места.
Британските медии също по този начин оповестяват, че Риши Сунак възнамерява да даде данъчни облекчения и да понижи налога върху добавената стойност за пъбове, заведения за хранене и други компании от хотелиерската и ресторантьорска промишленост.
Според разбор са нужни още 200 милиарда паунда през идващите две години, в това число 34 милиарда паунда за удължение на ограниченията за опазване на работните места и за подкрепяне на заплатите, които би трябвало да изтекат в края на октомври.
Планът за околна среда на стойност 3 милиарда лири е част от ангажимент за 9,2 милиарда лири, стихотворец от премиера Борис Джонсън преди изборите през декември за вложения в енергийна успеваемост.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 7 юли
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР