Правителството на Унгария ще продължи да блокира опитите на украинските

...
Правителството на Унгария ще продължи да блокира опитите на украинските
Коментари Харесай

Унгария обяви, че ще продължи да блокира интеграцията на Украйна в НАТО

Правителството на Унгария ще продължи да блокира опитите на украинските управляващи да се интегрират в НАТО поради нарушавания на правата на националните малцинства. Това се споделя в оповестено в сряда заявление от формалния представител на Министерството на външните работи на Унгария Тамаша Менцера по отношение на провежданата в Брюксел среща на върха на НАТО, на която бе поканен украинският президент Петро Порошенко, съобщи ТАСС.

„ Позицията на Унгария във връзка с Украйна не се е трансформирала “, се споделя в заявката. Докато украинските управляващи не престават да тормозят етническите малцинства и не възстановят правата, от които са ги лишили по-рано, държавното управление на Унгария ще продължи да блокира стремежите на Украйна да се интегрира в евроатлантическите структури, разясни представителят на унгарското Министерство на външните работи.

„ Унгарското държавно управление също няма да дава единодушие за провеждането на срещи на високо равнище сред Украйна и НАТО и ще постанова несъгласие на взаимните двустранни заявки на НАТО и Укртайна “, добави Менцер.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР