Правителството на Украйна съобщи, че е въвело нови икономически санкции

...
Правителството на Украйна съобщи, че е въвело нови икономически санкции
Коментари Харесай

Украйна разшири санкциите срещу Русия

Правителството на Украйна заяви, че е въвело нови стопански наказания за импорт на съветски артикули. Ще се забрани вносът на торове, селскостопанска продукция, артикули, свързани с превоза, цимент и други.

Според премиера Володимир Гройсман, представен от организация " Униан ", това са огледални ограничения след нов пакет съветски наказания през април, дни преди балотажа на президентските избори, безапелационно извоюван от комика Володимир Зеленски. Тогава Москва забрани вноса на нефт и петролни артикули.

Специални митнически цени се вкарват от 1 август 2019 година, чийто размер ще е % от цената на стоката, само че не се прецизира размерът им.

Досега Киев няколко пъти е уголемявал прелюдия в началото през 2015 година лист. Наложено е ембарго и за импорт на чай, кафе, бира, продукция на химическата индустрия и селското стопанство и хигиенични артикули. Русия, въвела сходни ограничавания, към този момент предложи да се отвърне огледално и на последните ограничения.

Решението на Киев съответствува с различия сред екипа на Зеленски и Народното събрание по кое време той да встъпи в служба. Избраният за държавен глава, оповестил желание да разпусне Народното събрание, насочи остри реплики към Русия в седмицата, откакто завоюва балотажа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР