Правителството на Украйна прие решение за оттеглянето на страната от

...
Правителството на Украйна прие решение за оттеглянето на страната от
Коментари Харесай

Украйна скъса споразумението за секретните изобретения от времената на СССР

Правителството на Украйна одобри решение за отдръпването на страната от съглашението за неразкриване на секретна информация, обвързвано с изобретенията от времената на Съюз на съветските социалистически републики, оповестяват съветските медии.

Документът е бил подписан на 4 юни 1999 година сред Украйна, Русия, Беларус, Армения, Грузия, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Таджикистан и Узбекистан.

Страните се ангажираха да " обезпечат режим на секретност във връзка с притежаваната от тях информация за секретни изобретения, (...) основани в някогашния Съюз на съветските социалистически републики ".

По-рано президентът на Украйна Петро Порошенко инструктира държавното управление да стартира процедура за публично отдръпване от учредителните органи на Общността на самостоятелните страни (ОНД), в която водеща е Русия.

Той също по този начин декларирал, че Киев " деликатно ще прегледа " всички интернационалните контракти, подписани в границите на Оперативно-наблюдателно дело, и ще излезе от тези, в които откри " даже най-малкото противоречие с националните ползи ".

През август 2018 година беше закрито представителството на Украйна в откритите органи на Оперативно-наблюдателно дело, като контактите се реализират посредством украинското посолство в Минск.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР