Правителството на Украйна прие постановление За одобряване на процедурата за

...
Правителството на Украйна прие постановление За одобряване на процедурата за
Коментари Харесай

Украйна ще мобилизира украинци в чужбина

Правителството на Украйна одобри разпореждане " За одобрение на процедурата за образуване и водене на боен доклад на донаборници, наборници и резервисти ". Сред най-важните тези на постановлението се откроява наредбата, че дипломатическите ведомства на страната би трябвало да водят боен доклад на украинците в чужбина. Те би трябвало да способстват връщането им в Украйна по време на готовност, във военно време и в необикновен интервал, излиза наяве от информация на портала за публична информация на украинското държавно управление.

Съпоставянето на данните за новобранците може да се извърши посредством циркулиране на домовете, което се прави от локалните управляващи (кметове и други).

Предприятията и компаниите ще могат да наемат или образоват военнозадължени единствено след показване на годна военна брошура. Ръководителите на предприятията са длъжни да уведомят чиновниците за приемане на повиквателна заповед и да им я показват за автограф. Всички центрове по заетостта би трябвало да дават информация за военнозадължените безработни лица.

Жените лекари или фармацевти, които не са били военнозадължени преди одобряването на това разпореждане, могат да бъдат наети като невоенни до края на 2026 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР