Правителството на Тръмп прие да позволи на около 2700 деца,

...
Правителството на Тръмп прие да позволи на около 2700 деца,
Коментари Харесай

Правителството на Тръмп позволи на 2700 деца в Централна Америка да отидат в САЩ при родителите си

Правителството на Тръмп одобри да разреши на към 2700 деца, живеещи в Централна Америка, да се съберат с родителите си в Съединени американски щати по силата на оповестено нощес извънсъдебно съглашение, съобщи Ройтерс.

Споразумението е подписано след импортиран иск, оспорващ решението на държавното управление на президента Доналд Тръмп от 2017 година да закрие програмата, която позволяваше на деца, живеещи в Централна Америка, да се събират с родителите си, в случай че родителите обитават в Съединени американски щати легално, осведоми Българска телеграфна агенция.

Така наречената стратегия за малолетни от Централна Америка, чието начало беше сложено през 2014 година, позволяваше на такива родители да изискат бежански статут за своите деца, живеещи в Гватемала, Салвадор и Хондурас.

Много от родителите са в Съединени американски щати по силата на по този начин наречения статут за краткотрайна протекция, който разрешава на имигрантите от страни, претърпели естествени бедствия, цивилен спорове и други проблеми, да остават в Съединени американски щати.

През март американският арбитър Лоръл Бийлър от Сан Франциско подреди на държавното управление да стартира още веднъж да обработва случаите на деца, които са били условно утвърдени за програмата все още, когато тя беше анулирана от държавното управление на Тръмп.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР