Правителството на Тайланд удължи до края на април тази година

...
Правителството на Тайланд удължи до края на април тази година
Коментари Харесай

Тайланд удължи издаването на безплатни визи за туристи от 20 страни

Правителството на Тайланд удължи до края на април тази година краткотрайната анулация на визовите такси, плащани след идване в страната, за туристи от 20 страни, измежду които България, и една територия. Досегашното намаляване на визовия режим се очакваше да изтече на 13 януари, съобщи ТАСС, като цитира в. "Банкок пост ".

Според вестника тази стъпка цели да върне в Тайланд туристите от Китай, намалели в последно време по-специално поради икономическия спад в родината си и корабокрушението край остров Пукет през лятото, когато починаха 47 китайци. Мнозина жители на КНР и други страни от района се чака да посетят кралството през февруари по отношение на локални и общоазиатски културни събития.

Тайландските управляващи няма да изискват визови такси от туристи, които ще обитават в страната до 15 дни, в случай че са жители на Андора, Бутан, България, Китай, Кипър, Етиопия, Фиджи, Индия, Казахстан, Латвия, Литва, Малдивите, Малта, Мавритания, Папуа - Нова Гвинея, Румъния, Сан Марино, Саудитска Арабия, Тайван, Украйна или Узбекистан.

Икономиката на Тайланд значително зависи от туризма. Очаква се тази година кралството да посрещне рекорден брой посетители - 40 милиона души, мнозина от които ще почиват по южните плажове и курорти на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР