Правителството на Тайланд се затруднява да контролира безпрецедентните студентски протести,

...
Правителството на Тайланд се затруднява да контролира безпрецедентните студентски протести,
Коментари Харесай

Продължават безпрецедентните протести в Тайланд


Правителството на Тайланд се затруднява да управлява невижданите студентски митинги, които започнаха преди пет дни в университетските кампуси в столицата Банкок и от този момент се популяризират из цялата страна, предадоха международните медии. Протестиращите призовават за промени в монархията, оставка на премиера Прают Чаноча и нова конституция. Според сегашните закони всеки, който " клюки, наскърбява или заплашва краля, кралицата, наследниците или регента “, може да получи до 15 години затвор.

Днес тайландската полиция съобщи, че е разпоредила следствие на четири новинарски издания и е лимитирала достъпа до приложението за известия Telegram. " Получихме информация от засегнатите разследващи звена, че елементи от наличието на изкривената информация, оповестена в тези сайтова, е изпозвана и популяризирана, с цел да предизвика объркване и  безредици в обществото “, сподели представителят на полицията Кисана Фатаначароен на конференция, съобщи Дойче веле. Съгласно съществуващите закони Националната комисия за радио и телевизия и Министерството на цифровата икономика в Тайланд имат право да не разрешават излъчването и да блокират интернет наличие. 

Миналата седмица държавното управление разгласи възбрана за събиране на повече от четирима души на едно място в опит да спре набиращите мощ демонстрации. В допълнение към незабавния декрет за възбрана на митингите, управляващите също се пробваха да попречат на хората да се събират, като затвориха спирките на най-използваните линии на градския превоз в Банкок. Управляващите предизвестиха, че протестиращите могат да получат две години затвор, в случай че разгласяват селфи от демонстрациите. Двама души са упрекнати по закон, обвързван с " насилие над кралицата “, откакто предходната седмица група протестиращи нападна кралския конвой с кралица Сутида. Обвиненията съдържат допустима смъртна присъда, в случай че съдът сметне, че животът й е бил заплашен.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР