Правителството на Соломоновите острови реши временно да забрани Фейсбук заради

...
Правителството на Соломоновите острови реши временно да забрани Фейсбук заради
Коментари Харесай

Забраниха Facebook в още една страна

Правителството на Соломоновите острови реши краткотрайно да забрани Facebook поради злоупотреби в използването и липса на регулации на активността му, оповестиха локални медии, представени от ДПА.
Министърът на връзките Питър Шанел Аговака удостовери решението във в. "Соломон таймс " и съобщи, че през тази обществена медия са били повдигани противоречиви тематики. Той добави, че има безпокойства от неналичието на законодателство за "управляване на използването на интернет ".
"Недопустим език по адрес на министри, на премиера, клюки, нападки, всичко това са мотиви за безпокойствие ", сподели Аговака.
"Ползването на интернет на Соломоновите острови би трябвало да бъде уместно контролирано, с цел да се опазят младежите от нездравословно наличие ", съобщи той.
Аговака увери, че медийните организации ще продължат да работят обикновено, в случай че се изключи загубата им на достъп до Facebook.
Повечето поданици на тихоокеанската нация употребяват Facebook, а министър председателят пуска в нея онлайн свои национални обръщения, отбелязва "Соломон таймс ".
Аговака съобщи, че държавното управление към момента обмисля по какъв начин да вкара регулацията и не посочи какъв брой време ще продължи възбраната на Facebook.
В момента Facebook е неразрешен още в Китай, Иран и Северна Корея, отбелязва ДПА.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР