Правителството на Словения започва нова масова имунизационна кампания срещу COVID-19

...
Правителството на Словения започва нова масова имунизационна кампания срещу COVID-19
Коментари Харесай

Словения започва масова имунизация на населението заради Омикрон

Правителството на Словения стартира нова всеобща имунизационна акция против COVID-19 в границите на напъните за увеличение на интереса към имунизация, който е непълен, с цел да се оправи с ускореното разпространяване на разновидността Омикрон, съобщи министърът на опазването на здравето Янез Поклукар, представен от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 400
Новата всеобща имунизационна акция ще се организира в интервала 13-15 януари, като ваксини ще бъдат поставяни от 8:00 ч. до 20:00 ч. на нормалните места - ковид-болници, кабинети на фамилни и други лекари, мобилни пунктове. В акцията ще се включат неправителствени организации, асоциации на пенсионери, Червеният кръст и други филантропични организации, сподели Поклукар на конференция в Любляна. Здравният министър означи, че сега 73 % от приетите в болница пациенти са неимунизирани, както и 85 % от тези, които са в тежко положение в интензивни отделения.

В Словения изцяло имунизирани са към 56,7 % от цялото население или 1,95 милиона души. Според здравния министър ниското равнище на имунизация може да докара до слагане под карантина на 400 000 души, което би парализирало стопанската система и обществения живот, както и здравната система. По думите му поради повишаването на новите случаи се обмисля налагане на спомагателни ограничения.

Пикът на петата вълна на пандемията в Словения се чака в края на януари или началото на февруари. През последните 24 часа Словения записва 2496 нови случая на заразяване, като всеки втори тест е дал позитивен резултат. Това е със 150 % повече по отношение на седмица по-рано, отбелязва Хина.

От през днешния ден в Словения са в действие нови ограничения за ограничение разпространяването на вируса. Намален е броят на пасажерите в градския превоз. Съкратена е валидността на негативните проби за влизане в страната, като PCR тестванията са годни 48 часа, а бързите антигенни проби - 24 часа. Същевременно бе понижен срокът на карантината след контакт със инфектиран - от 10 на седем дни. Срокът на карантината ще бъде понижен на пет дни поради преобладаващия вид Омикрон, заяви Милан Крек от Националния институт за публично здраве. Тази мярка се вкарва поради по-краткия инкубационен интервал на разновидността Омикрон, както и заради обстоятелството, че в пика на петата вълна може да стигне до блокиране на съществени действия, като опазване на здравето и обучение, поради липса на хора.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 400  Лекари в Съединени американски щати: „ Омикрон “ предизвиква лаеща кашлица при някои деца под 5 година Лекари в Съединени американски щати: „ Омикрон “ предизвиква лаеща кашлица при някои деца под 5 година  108% растеж на заболеваемостта от ковид в страната за последните 7 дни 108% растеж на заболеваемостта от ковид в страната за последните 7 дни  Д-р Мими Виткова: Българите не са антиваксъри Д-р Мими Виткова: Българите не са антиваксъри
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР