Правителството на Словения обяви днес, че ще спре обществения транспорт

...
Правителството на Словения обяви днес, че ще спре обществения транспорт
Коментари Харесай

Става страшно: В тази страна дори спряха градския транспорт заради К-19

Правителството на Словения разгласи през днешния ден, че ще спре публичния превоз и ще забрани съвсем всички обществени събирания за идващите две седмици, откакто съществуващите ограничения за ограничение на ковид не са съумели да го лимитират в задоволителна степен.

От на следващия ден най-малко за две седмици всички събирания, като се изключи тези на членове на фамилията или семейството, ще бъдат неразрешени.

Повечето изключения, които понастоящем разрешаваха пресичането на границите на страната, също ще бъдат отстранени, сподели вътрешният министър Алес Хойс на конференция след държавно съвещание, без да дава повече детайлности.

Общественият превоз също ще бъде спрян от събота сутринта.

Правителството разпореди също по този начин от понеделник да се затворят всички търговски центрове и несъществени магазини.

Училищата и университетите ще продължат онлайн уроците най-малко през идващите две седмици.

Новите ограничения идват две седмици, откакто словенските управляващи оповестиха отчасти блокиране, забраняващо събирането на повече от шест лица навън, пътуванията сред общините, както и наложителното потребление на маски за лице на обществено място.

"Мерките, които са в действие от 26 октомври, имат непълен триумф и новите случаи продължавата да порастват експоненциално ", съобщи министърът на опазването на здравето Томаз Гантар.

Дневният брой на смъртните случаи измежду пациентите с ковид продължава да се усилва, достигайки 41 през днешния ден - най-високият брой жертви от началото на пандемията.

Държавата-членка на Европейски Съюз с двумилионно население се измъкна от най-лошото от първата вълна на пандемията, само че беше мощно наранена от втората, като в този момент има над 50 000 доказани инфекции.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР