Правителството на Словения обяви административен край на епидемията от Ковид-19

...
Правителството на Словения обяви административен край на епидемията от Ковид-19
Коментари Харесай

Словения обяви административен край на епидемията от Ковид-19 при спазване на някои защитни мерки за населението

Правителството на Словения разгласи административен завършек на епидемията от Ковид-19 при опазване на някои защитни ограничения за популацията, съобщи РИА новости. По време на телеконферентно съвещание на 15 май словенското държавно управление разгласи завършек на епидемията поради понижаване на индикаторите за разпространение на инфекцията.

Оттогава стартира последователно унищожаване на рестриктивните мерки. Бяха отворени границите за жители на Европейски Съюз, бяха отворени комерсиалните центрове, кафенета, магазини, заведения за хранене, предприятия в областта на услугите. Днес публично приключва излизането от положението на зараза, която бе оповестена на 12 март.

Според последни данни на министерството на опазването на здравето на Словения от началото на епидемията в страната са регистрирани 1473 инфектирани с ковид, а са умряли 108 заболели. Държавата отдели за потребностите на опазването на здравето, в помощ на предприятията и жителите общо към 6 милиарда евро.

Словенското държавно управление продължава да предлага на жителите да носят маски в пространства, където дистанцията сред хората е по-малко от 1,5 метра, в превоза, в поликлиники и лечебни заведения, в домове за остарели хора, а също - в наличието на лица с респираторни болести.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР