Правителството на Сирия осъди окупацията на сирийска територия, а опозицията

...
Правителството на Сирия осъди окупацията на сирийска територия, а опозицията
Коментари Харесай

Първо заседание на Конституционната комисия за Сирия в Женева

Правителството на Сирия осъди окупацията на сирийска територия , а опозицията изиска правдивост и мир при започване на подкрепяната от Организация на обединените нации комисия , която има за цел правене на нова конституция и политическо помиряване в арабската страна, осведоми " Ройтерс ".

Първата среща на Конституционната комисия, в която вземат участие представители на държавното управление и опозицията, както и на сирийското общество, е крачка напред към това , което Организация на обединените нации дефинира като дълъг път към политическо помиряване.
 Русия упрекна Съединени американски щати в надменност поради войските в Сирия
Русия упрекна Съединени американски щати в надменност поради войските в Сирия

Действията на американците в Сирия нарушават интернационалното право, защото наличието им в страната е нелегално

Експерти слагат под въпрос дали държавното управление на президента Башар Асад е склонно да направи отстъпки на масата за договаряния, откакто утвърди военния си надзор в страната.

В началото на първото съвещание на комисията Ахмад Кузбари, съпредседател на комисията, който съставлява сирийското държавно управление, н ападна " тероризма " и похвали " саможертвата и героичните каузи " на сирийската войска.
 Кюрдските милиции се изтеглиха от зоната за сигурност в Сирия, удостовери Москва
Кюрдските милиции се изтеглиха от зоната за сигурност в Сирия, удостовери Москва

Той добави, че в този момент районът е под контрола на сирийските граничари и съветската военна полиция

" Окупацията на нашата територия, разграбването на нашите запаси, продължаващото налагане на едностранни наказания заплашват целия политически развой, а също по този начин са в несъгласие с интернационалната легитимност ", акцентира Кузбари.

Съпредседателят Хади ал Бахра от опозицията разгласи, че 65% от Сирия е разрушена. Той акцентира, че успеха би трябвало да е реализиране на мир и правдивост, а не печелене на война.

Делегациите на държавното управление и опозицията се събраха в зала в европейската централа на Организация на обединените нации в Женева . Срещата е проведена с посредничеството на специфичния представител на Организация на обединените нации за Сирия Гайр Педешен, подкрепян от огромните сили.
 Тръмп върна американските сили в Сирия за защита и експлоатиране на петролните полета
Тръмп върна американските сили в Сирия за защита и експлоатиране на петролните полета

Американските военни започнаха да укрепват позициите си към петролни полета

Комисията е от 150 членове . Тя би трябвало да изготви карта за политическа промяна и свободни и почтени избори в Сирия с посредничеството на Организация на обединените нации.

Правителството, сирийската съпротива и цивилен групи имат по 50 представители в комисията . Всяка делегация включва кюрди, само че няма представители от Сирийските демократични сили и от " Отрядите за отбрана на народа ".

Подкомисия от 45 членове ще изготви нова конституция или ще промени тази от 2012 година

" Това е исторически миг ", разгласи Педешен и акцентира, че " пътят напред няма да бъде елементарен ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР