Правителството на Сингапур започна преоборудване на най-големия изложбен комплекс в

...
Правителството на Сингапур започна преоборудване на най-големия изложбен комплекс в
Коментари Харесай

Най-големият изложбен център в Сингапур става полева болница

Правителството на Сингапур стартира преоборудване на най-големия изложбен комплекс в града-държава. Целта е комплексът да бъде пригоден за лекуване на инфектирани с ковид, които към момента имат леки признаци, разгласи министърът на опазването на здравето Ган Ким Йонг, представен от ТАСС.
"Сингапур Експо ще се трансформира в специфична социална институция, в която хората с ковид ще бъдат изолирани ", сподели той. Ръководителят на отдела акцентира, че "там ще бъдат единствено тези, чиито болести са леки, само че би трябвало да стоят под карантина ".
Комплексът, който е ситуиран на повърхност от към 10 хиляди квадратни метра, е най-големият изложбен комплекс в страната. По-рано управляващите неведнъж предупреждаваха, че при положение на всеобщо заразяване на локалните поданици, страната ще се сблъска с дефицит тук-там в държавните и частни лечебни заведения, тъй че болните с леки признаци ще бъдат настанени в различни лечебни заведения.
Министерството на здравеопазването в неделя разгласи рекорден дневен растеж на броя на новозаразените - 120 души, а общият им брой надвиши 1,3 хиляди.
На 3 април министър председателят Ли Сиан Лонг разгласи въвеждането на спомагателни ограничавания по отношение на разпространяването на вируса. От 7 април всички съществени уреди, като се изключи тези, които са витално нужни, ще бъдат затворени, това включва магазини за хранителни артикули, аптеки, градски превоз и редица други, часовете в учебните заведения и университетите са спрени. Ли Сиан Лонг също прикани жителите да не напущат домовете си, в случай че не е безусловно належащо. Правителството е в подготвеност да занегне в допълнение ограниченията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР