Правителството на Сингапур започна преоборудване на най-големия изложбен комплекс в

...
Правителството на Сингапур започна преоборудване на най-големия изложбен комплекс в
Коментари Харесай

Най-големият изложбен център в Сингапур става полева болница

Правителството на Сингапур стартира преоборудване на най-големия изложбен комплекс в града-държава. Целта е комплексът да бъде пригоден за лекуване на инфектирани с ковид, които към момента имат леки признаци, разгласи министърът на опазването на здравето Ган Ким Йонг, представен от ТАСС.

" Сингапур Експо ще се трансформира в специфична социална институция, в която хората с ковид ще бъдат изолирани ", сподели той. Ръководителят на отдела акцентира, че " там ще бъдат единствено тези, чиито болести са леки, само че би трябвало да стоят под карантина ".

Комплексът, който е ситуиран на повърхност от към 10 хиляди квадратни метра , е най-големият изложбен комплекс в страната. По-рано управляващите неведнъж предупреждаваха, че при положение на всеобщо заразяване на локалните поданици, страната ще се сблъска с дефицит тук-там в държавните и частни лечебни заведения, тъй че болните с леки признаци ще бъдат настанени в различни лечебни заведения.

Министерството на здравеопазването в неделя разгласи рекорден дневен растеж на броя на новозаразените - 120 души, а общият им брой надвиши 1,3 хиляди.

На 3 април министър председателят Ли Сиан Лонг разгласи въвеждането на спомагателни ограничавания по отношение на разпространяването на вируса. От 7 април всички съществени уреди, като се изключи тези, които са витално нужни, ще бъдат затворени, това включва магазини за хранителни артикули, аптеки, градски превоз и редица други, часовете в учебните заведения и университетите са спрени. Ли Сиан Лонг също прикани жителите да не напущат домовете си, в случай че не е безусловно належащо. Правителството е в подготвеност да занегне в допълнение ограниченията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР