Правителството на Швейцария проучва възможността за пълна или частична национализация

...
Правителството на Швейцария проучва възможността за пълна или частична национализация
Коментари Харесай

Правителството на Швейцария може да национализира „Креди сюис“

Правителството на Швейцария изследва опцията за цялостна или частична национализация на „ Креди сюис ” , в случай че тя не бъде погълната от най-голямата финансова институция в страната UBS. Това заяви организация „ Блумбърг ”, базирайки се на източници.

Според организацията швейцарските управляващи се притесняват от вероятен неуспех на сливането сред „ Креди сюис и UBS заради къси периоди и други организационни компликации.

В този случай в Берн се обмислят сюжети за цялостно придобиване на банката или закупуване на забележителен неин дял от страната.



Според „ Блумбърг ” Швейцария се пробва да дефинира бъдещето на „ Креди съюз ” до отварянето на търговията на азиатските фондови пазари, което ще се състои през нощта централноевропейско време. Федералното финансово ведомство отхвърли да разяснява публично обявата на организацията.

В четвъртък Швейцарската национална банка беше принудена да отпусне заем до 50 милиарда франка (около $53,7 милиарда) на „ Креди съюз ”. Това обаче не спря котировките на акциите на кредитната институция да паднат, защото огромните вложители отхвърлиха да й дават спомагателен капитал. В резултат на това до края на търговията в петък капитализацията на „ Креди съюз ” падна до $8 милиарда по отношение на $56,6 милиарда за UBS.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР