Правителството на Швеция защити своя подход във връзка с пандемията

...
Правителството на Швеция защити своя подход във връзка с пандемията
Коментари Харесай

Правителството на Швеция защити своя подход в борбата с вируса

 Правителството на Швеция отбрани своя метод по отношение на пандемията от ковид, макар че скандинавската страна в този момент регистрира едно от най-високите равнища на смъртни случаи в света, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на АП.

Швеция възприе относително мек метод в битката с ковид. Големите събирания на хора бяха неразрешени, само че заведенията за хранене и учебните заведения за по-малките деца останаха отворени. Правителството приканва за обществено разграничаване и шведите значително се преценяват с това. " Предаването на вируса се забавя, лекуването на пациенти с COVID-19 в интензивните отделения доста понижава, а възходящата крива на смъртните случаи е заравнена ", сподели външният министър Ан Линде пред задгранични репортери на брифинг в Стокхолм.

" Няма цялостно затваряне на Швеция, само че доста елементи от шведското общество са затворени ", съобщи тя. Швеция има 4125 смъртни случая на инфектирани с ковид, което е към 40 умряли на 100 000 души. Над 76 000 индивида са освободени от работа от началото на разпространяването на заболяването, а безработицата, която в този момент е 7,9 %, се чака да нарасне. Противниците на държавната тактика обаче получиха поддръжка от авторитетна фигура тази седмица, откакто някогашният държавен епидемиолог Аника Линде изрази подозрение в метода, общопризнат от шведските здравни управляващи. Тя сподели, че една ранна карантина е можела да избави животи.

" Най-вероятно въпреки всичко щяхме да сме малко по-зле (от други северни страни), само че по-добре, в сравнение с сме в този момент, и може би щяхме да сме спечелили време, с цел да подготвим тактиката за отбрана на възрастните хора ", съобщи тя в телефонно изявление за Асошиейтед прес. Линде, която беше епидемиолог на Швеция сред 2005 и 2013 година, оглавяваше дейностите на управляващите за справяне със свинския грип и ТОРС. Тя сподели, че се е почувствала предизвикана от коментара на водещ чиновник на здравната организация, декларирал, че шведската тактика е най-хубавата в света, без значение от броя на смъртните случаи. " Почувствах, че това не може да продължава ", сподели Линде. " Подобно отказване може да ни попречи да действаме рационално ", съобщи тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР