Правителството на Северна Македония прие решение за назначаване на съпредседателите

...
Правителството на Северна Македония прие решение за назначаване на съпредседателите
Коментари Харесай

Северна Македония определи представителите си в работните групи с България

Правителството на Северна Македония одобри решение за назначение на съпредседателите и членовете на Съвместните междуправителствени работни групи за задълбочаване на двустранното съдействие сред Република Северна Македония и Република България, за което двамата министър председатели се договориха по време на визитата на българския министър председател в Скопие, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вицепремиерът по икономическите въпроси, координацията на икономическите политики и вложенията Фатмир Битичи, е назначен за съпредседател на Съвместната междуправителствена работна група по стопанска система, търговия и нововъведения.

Членове на комисията ще бъдат Фатмир Бесими - министър на финансите, Крешник Бектеши - министър на стопанската система, свои представители като членове би трябвало да дефинират Министерството на земеделието, горите и водното стопанство, Министерството на външните работи, Фондът за нововъведения и развиване, Агенцията за задгранични вложения, Агенцията за поощряване на туризма и Министерство на стопанската система в частта за енергетика.

Министърът на превоза и известията Благой Бочварски, министърът на локалното самоуправление Горан Милевски и Адмирим Алити - министър на осведомителното общество и администрацията са назначени за съпредседатели на Съвместната междуправителствена работна група по инфраструктура, превоз и известия.

Членове на тази работна група би трябвало да бъдат избрани и от кабинета на вицепремиера, отговарящ за икономическите въпроси, координацията на икономическите политики и вложенията, от министерството на финансите, министерството на стопанската система и министерството на външните работи.

Съвместната междуправителствена работна група по европейска интеграция и зелени политики ще бъде със съпредседатели от страна на Северна Македония вицепремиерът по европейските въпроси Боян Маричич, Славица Гърковска- заместител министър-председател по политиката за положително ръководство и Насер Нуредини, министър на околната среда планирането.

Артан Груби, първи вицепремиер и министър на политическата система и междуобщностните връзки, Бисера Костадиновска-Стойчевска - министър на културата и министърът на образованието Шакири са назначени за съпредседатели на взаимната междуправителствена работна група по просвета, просвета и обучение.

За членове на групата би трябвало да бъдат избрани и представители на министерството на стопанската система, министерството на външните работи, Агенцията за поощряване и подкрепяне на туризма, Агенцията за младежта и спорта.

Освен това ще бъдат избрани съпредседатели и членове на работната група, която би трябвало да се състои от представители на министерството на вътрешните работи, министерството на защитата, министерството на опазването на здравето и министерството на труда и обществената политика.

Междувременно от опозицията се оплакаха през днешния ден, че не са били поканени да вземат участие в работните групи, само че даже да са били поканени, нямало да се включат.

Работните групи би трябвало да бъдат оповестени на взаимното съвещание на двете държавни управления идващия вторник в София.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР