Правителството на Северна Македония намали периода на изолация на лицата

...
Правителството на Северна Македония намали периода на изолация на лицата
Коментари Харесай

Северна Македония намали карантината за заразените и контактните лица

Правителството на Северна Македония понижи интервала на изолираност на лицата с лабораторно потвърден КОВИД-19, както и интервала на самоизолация на лица, които са били в непосредствен контакт с доказан случай.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30217
Съгласно решението, признато през вчерашния ден, лицата, които са лабораторно доказани за КОВИД-19 (чрез PCR тест или бърз антигенен тест) и които не са развили признаци на болестта, ще бъдат в домашна изолираност за седем дни от деня на тестването. След края на интервала на изолираност са нужни още три дни прецизно съблюдаване на ограниченията за персонална отбрана.

Лица, които са лабораторно доказани с КОВИД-19 и които са развили клинична картина, би трябвало да бъдат изолирани за седем дни от деня на проучването плюс три поредни дни, в случай че са без температура.

Според измененията тези, които са имали близки контакти с доказани случаи на КОВИД-19, се насочват към домашна самоизолация/карантина за седем дни от деня на последния контакт с доказания случай, а след края на самоизолирането, в допълнение три дни при прецизно съблюдаване на ограниченията за персонална отбрана.

Изключение от домашната самоизолация/карантина са тези, които дават отговор на един от следните критерии: имунизиран с ваксина против КОВИД-19 с две или три дози, в случай че не са изтекли шест месеца от последната доза; преболедували с позитивен тест, не е по-стар от шест месеца. Лица, които са в близки контакти и които заради осъществяване на тези критерии са изключени от самоизолация, би трябвало да съблюдават ограниченията за персонална отбрана в период от 10 дни от последния контакт с доказания случай.

На вчерашното си съвещание държавното управление реши образованието в главното и междинното обучение да продължи с физическо наличие на учениците от 1 февруари.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30217  Спазват ли се ограниченията в комерсиалните центрове? Спазват ли се ограниченията в комерсиалните центрове?  Лекари в коронавирус поделение в чешка болница не носят защитни униформи от повече от година Лекари в коронавирус поделение в чешка болница не носят защитни униформи от повече от година  Внимание! Нов рисков ковид може да се появи при хората Внимание! Нов рисков ковид може да се появи при хората
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР