Правителството на Северна Корея издаде заповед да не се излиза

...
Правителството на Северна Корея издаде заповед да не се излиза
Коментари Харесай

Северна Корея затвори всички в домовете, защото Жълтият вятър носел COVID |

Правителството на Северна Корея издаде заповед да не се излиза от домовете и да не се проветрява в четвъртък, до момента в който премине Жълтия вятър, който носел Коронавирус. Жълтия вятър, Жълтият прахуляк или Азиатските прашни стихии са сезонен метеорологически феномен, възникващ през есента на територията на Източна Азия. Пясък и прахуляк от пустините в Монголия, Китай и Казахстан се подвигат под формата на плътни облаци и минават над Китай, Северна и Южна Корея, Япония и даже въздействат на качеството на въздуха в Съединени американски щати и Канада

“Жълтият прахуляк, който съдържа разнообразни нездравословни съставки, работи непосредствено върху дихателната система на индивида и има доста негативен резултат. Щетите са по-тежки в тази ситуация на възрастни хора със слаба имунна функционалност и кърмачета.

По-специално, в светлината на актуалната обстановка, че новата коронавирусна зараза продължава да се популяризира по света и данните, че вирусите могат да се трансферират даже по въздух, нуждата от умишлено справяне с явлението жълт прахуляк и предприемане на задълбочени ограничения става все по-очевидна ”, написа в публикация в държавният вестник " Родонг Синмун ". В материала се акцентира, че карантинните служащи в епидемията в цялата страна би трябвало " ясно да разпознаят заплахата вируса да навлезе в Северна Корея посредством жълт прахуляк ”.

В публикацията се твърди, че проучванията по целия свят са посочили, че COVID-19 може да се „ предава по въздух “ и по този метод Северна Корея би трябвало да одобри съществено входящия поток от жълт прахуляк.

“Преди всичко е значимо да се въздържате от действия навън и в никакъв случай да не излизате ненужно на открито. Тези, които неизбежно излизат, би трябвало да съблюдават карантинните разпореждания, в това число носенето на маски ”, написа в обявата. На тези разпореждания е обърнато и особено внимание в телевизионните излъчвания на Северна Корея.

Руското посолство в Северна Корея също разгласява във фейсбук страницата си наредбите. “ Както ни беше обяснено, тези ограничения се подхващат, тъй като дружно с частиците жълт прахуляк на територията на републиката може да бъде импортиран новият ковид ”, написаха от посолството.

В същото време южнокорейските медии пишат, че е съвсем невероятно жълтият прахуляк от Китай да популяризира COVID-19 в Северна Корея.

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун сподели по време на военния церемониал в Пхенян преди две седмици, че е признателен, че " нито един човек " в Северна Корея не се е заразил с новия ковид (COVID-19), който се популяризира в целия свят след появяването му в прилежащ Китай. Лекари избягали от Северна Корея не са съгласни с него. Журналисти отразяващи райони допускат, че Ким Чен-ун действително вкарва карантина против разпространяването на ковид.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР