Правителството на САЩ заяви, че уважава решението ни да установим

...
Правителството на САЩ заяви, че уважава решението ни да установим
Коментари Харесай

Правителството на САЩ е приело волята на Хондурас да замени Тайван с Китай

Правителството на Съединени американски щати съобщи, че почита решението ни да установим дипломатически връзки с Китай, сподели през вчерашния ден външният министър на Хондурас Енрике Рейна, откакто се срещна с американски представители, заяви организация Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Рейна осведоми, че президентката на Хондурас Ксиомара Кастро е коментирала въпроса " в общи линии " на среща с представители на Съединени американски щати, един от които е бил Крис Дод, специфичен консултант на президента Джо Байдън за Америките.

Кастро разгласи предходната седмица, че страната ѝ е решила да откри дипломатически връзки с Пекин. Това значи, че Хондурас ще приключи връзките си с Тайван, защото Китай не толерира страните, с които има дипломатически връзки, да поддържат публични връзки с Тайван.

Държавният департамент на Съединени американски щати предизвести Хондурас, че Китай дава доста обещания, които не съблюдава, напомня Ройтерс.

В интервала след 2016 година, когато за президент на Тайван бе определена Цай Ингвен, връзки с Китай откриха Панама, Салвадор и Никарагуа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР