Правителството на САЩ възложи в сряда на автомобилостроителя Дженерал мотърс

...
Правителството на САЩ възложи в сряда на автомобилостроителя Дженерал мотърс
Коментари Харесай

Дженерал Мотърс ще произведе за САЩ 30 хил. респиратори

Правителството на Съединени американски щати разпореди в сряда на автомобилостроителя " Дженерал мотърс " (General Motors) контракт за 489.4 милиона $ за произвеждане на респиратори, нужни за лекуването на тежко заболели пациенти от ковид, съобщи Ройтерс.

Договорът с министерство на опазването на здравето и филантропичните въпроси е първият за произвеждане на респиратори, сключван по Закона за военното произвеждане от 1950 година. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се базира на този акт, с цел да притегли фирмите да създават съоръжение от първостепенна нужда в битката против Covid-19.

$Дженерал мотърс$ ще работи с компанията за апарати за обдишване Вентек лайф системс (Ventec Life Systems), с цел да достави 30 000 респиратора по договора до края на август. Първите 6132 бройки би трябвало да бъдат доставени до 1 юни.

Компанията ще извърши контракта с държавното управление и има потенциала да достави повече, в случай че е належащо, сподели представителят ѝ Джим Кейн. Той добави, че договорът включва също по този начин консумативи и аксесоари (маркучи, поставки и други).

Вицепрезидентът на американския автомобилостроител Джералд Джонсън сподели пред Ройтерс предишния месец, че компанията харчи десетки милиони долари за преоборудване, с цел да създава респиратори. Ако се вземат поради и разноските на доставчиците за преоборудване, общите разноски ще са стотици милиони долари.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР