Правителството на САЩ трябва да спре да използва националната сигурност

...
Правителството на САЩ трябва да спре да използва националната сигурност
Коментари Харесай

Китай призова САЩ да не притиска чужди компании с предлог - национална сигурност

Правителството на Съединени американски щати би трябвало да спре да употребява националната сигурност като предлог , за да оправдае дискриминационната си политика по отношение на непознати страни , разяснява формалният представител на Министерството на външните работи на Китай Ван Венбин.

" Във всяка политическа обстановка Съединени американски щати оказват напън върху задгранични компании и ги заплашват със наказания . Това опонира на правилата на пазарната стопанска система ", изясни той.

" Това е явен образец за политика на двойни стандарти и нарушение на такива правила на Световната комерсиална организация като неприкритост, бистрота и недискриминация. Китай показва мощен митинг ".

" Надяваме се, че те ще спрат да политизират стопански проблеми и да спрат да употребяват националната сигурност, с цел да оправдаят дискриминационната си политика ".

По-рано държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че Белият дом ще предприеме ограничаващи ограничения против китайски компании , които съставляват опасност за сигурността на Съединени американски щати. Сред фирмите, за които загатна, са обществените мрежи TikTok и WeChat. Съединени американски щати смятат, че тези компании " предават данни непосредствено на Комунистическата партия на Китай (ККП) и апарата за държавна сигурност ".

В петък Доналд Тръмп съобщи, че възнамерява да забрани TikTok в Съединени американски щати . По-рано Bloomberg заяви, че американският президент ще принуди китайската компания ByteDance, която създаде TikTok, да се откаже от своя дял в американското поделение на обществената мрежа, с цел да не може да управлява дейностите в страната.

" Ройтерс " заяви по-рано, че ByteDance има намерение да остави своя дял, който се чака да бъде добит от Microsoft . След сключването на договорката Microsoft ще дава отговор за отбраната на данните на американските консуматори на обществената мрежа. Китайската компания се опита да резервира миноритарен дял в TikTok, само че Белият дом не се съгласява с сходни условия.
 Помпео: Нови наказания против Китай, в това число TikTok
Помпео: Нови наказания против Китай, в това число TikTok

Тръмп афишира ограниченията до дни...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР