Правителството на САЩ ще прехвърли осем системи за противовъздушна отбрана

...
Правителството на САЩ ще прехвърли осем системи за противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

САЩ ще изпратят осем NASAMS в Украйна

Правителството на Съединени американски щати ще трансферира осем системи за противовъздушна защита NASAMS на Украйна, като две от тях ще дойдат в Украйна в близко бъдеще.
Това сподели на брифинг почитан чиновник на защитата на Съединени американски щати, оповестява Укринформ.

„ Съединените щати към този момент предоставиха [на Украйна] 1400 Стингъри, които са противовъздушна защита с дребен обхват, а нашите съдружници и сътрудници също предоставиха забележителен брой системи за противовъздушна защита с дребен обхват. Съединени американски щати също са заели осем NASAMS и свързани с тях муниции, като два от тях ще бъдат в Украйна в доста близко бъдеще, като още шест ще бъдат предоставени по-късно. Ние също по този начин сме се заели с набор от противовъздушни безпилотни системи, в това число системата VAMPIRE и други радарни системи, защото знаем, че опасността от UAS също е сериозна опасност сега “, сподели той.

Служителят добави, че Съединени американски щати също са помогнали в поддръжка на дарението на Словакия за система С-300 по-рано по време на войната.

„ Това беше извънредно значимо за отбраната на украинската инфраструктура в този миг “, добави той.

Както оповестява Ukrinform, предишния петък заместник-прессекретарят на Пентагона Сабрина Сингх сподели, че украинските военни минават образование по системите за противовъздушна защита NASAMS и след привършване на образованието системите ще бъдат изпратени в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР