Правителството на САЩ ще плати на производителя на лекарства Sanofi

...
Правителството на САЩ ще плати на производителя на лекарства Sanofi
Коментари Харесай

САЩ ще платят на Sanofi и GSK $2,1 милиарда за 100 милиона дози коронавирусна ваксина

Правителството на Съединени американски щати ще заплати на производителя на медикаменти Sanofi и GlaxoSmithKline до 2,1 милиарда $ за създаване и снабдяване на 100 милиона дози от евентуална им коронавирусна ваксина, заяви CNBC, базирайки се на известия на фирмите.

Повече от половината от сумата ще бъде употребена за по-нататъшното развиване на имунизацията, в това число клинични изпитвания. Останалото ще бъде за произвеждане и доставка на 100-те милиона дози, споделиха от фирмите. Съединени американски щати ще имат опцията да поръчат спомагателни 500 милиона дози.

" Нуждата от от ваксина в световен мащаб, която да помогне за попречване на COVID-19, е голяма и нито една компания няма да може да задоволи сама световното търсене ", споделя Томас Триумф, вицепрезидент и началник на отдела за ваксини на Sanofi. " От началото на пандемията Sanofi употребява научния си опит и запаси, с цел да помогне за справяне с тази рецесия, като си сътрудничи с американския департамент по опазване на здравето и човешки услуги ".
 Moderna разкри бъдещата цена на имунизацията против ковид
Moderna разкри бъдещата цена на имунизацията против ковид

За момента това ще е най-скъпата ваксина спрямо останалите производители

Служителите в опазването на здравето споделят, че няма да можем да се върнем към " естественото ", до момента в който няма ваксина против ковид. Над 150 ваксини са в развой на разработка, съгласно Световната здравна организация, като 25 към този момент са в клинични изпитвания.

Това е рекорден интервал от време за развой, който нормално лишава десетилетие, с цел да се създаде ефикасна и безвредна ваксина. Най-бързата разработка на ваксина до момента е лишила повече от четири години и била лицензирана през 1967 година
 Колко близо е светът до създаване на ваксина против COVID-19 и какъв брой ще коства това?
Колко близо е светът до създаване на ваксина против COVID-19 и какъв брой ще коства това?

Пред Money.bg приказва Деян Денев, шеф на ARPharM

През април Sanofi и GSK оповестиха, че са сключили съглашение за взаимно основаване на ваксина Covid-19 до края на идната година. За да го направи, Sanofi съобщи, че ще промени технологията, която употребява във имунизациите против грип, до момента в който GSK ще обезпечи технология, предопределена да усъвършенства имунния отговор при имунизациите.

Sanofi управлява клиничното развиване на евентуалната ваксина и чака при започване на септември да стартират изпитвания върху хора. Ако имунизацията се окаже безвредна и ефикасна, фирмите ще изискат регулаторно утвърждение през първата половина на 2021 година
 Американското държавно управление даде $1,6 милиарда на Novavax за ваксина против ковид
Американското държавно управление даде $1,6 милиарда на Novavax за ваксина против ковид

Тя би трябвало да потвърди, че може да произвежа по 100 млн. бройки от NVX-CoV2373

Преди по-малко от две седмици, държавното управление на Съединени американски щати съобщи, че ще заплати на Pfizer и биотехнологичната компания BioNTech 1,95 милиарда $ за производството на 100 милиона дози от имунизацията им, в случай че се окаже безвредна и ефикасна.

Висши чиновници на администрацията в Министерството на здравеопазването и човешките услуги споделиха, че Pfizer и съперникът Moderna, които започнаха фаза три тестване за своя водещ претендент за ваксина, към този момент са ваксинирали " няколкостотин души ".

Според секретаря на HHS Алекс Азар портфолиото от ваксини усилват възможностите, че " ще имаме най-малко една безвредна, ефикасна ваксина незабавно след края на тази година. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР