Правителството на САЩ ще отложи въвеждането на допълнителни мита от

...
Правителството на САЩ ще отложи въвеждането на допълнителни мита от
Коментари Харесай

САЩ отлагат въвеждането на допълнителни мита за лаптопи, телефони и играчки от Китай

Правителството на Съединени американски щати ще отсрочи въвеждането на спомагателни мита от 10 % за избрани китайски артикули, в това число преносими компютри и клетъчни телефони, до 15 декември. Това заяви през днешния ден Службата на непрекъснатия търговски представител на Съединени американски щати, представена от интернационалните осведомителни организации.  Определеният в началото период за влизане в действие на митата бе 1 септември. 
Сред  стоките, за които ще бъдат отсрочени спомагателните мита са и конзоли за видео игри, някои играчки, компютърни монитори, избрани категории обувки и облекло, прецизира ведомството. 
От планувания митнически режим ще бъдат изключени общо и обособена група артикули, поради " фактори, свързани със здравето, сигурността, националната сигурност и други учредения ".

Службата обаче добавя, че към момента възнамерява от началото на идния месец да вдигне с 10 % митата за китайски импорт на стойност към 300 милиарда $, разширявайки обсега на вносните мита до на практика всички китайски артикули, влизащи на американския пазар, отбелязва Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Технологичните компании приветстваха новината за въвеждането на изключения, което тласна американските показатели нагоре при започване на борсовата сесия. Акциите на Apple да вземем за пример скочиха с над 5% в ранната американска търговия. Службата на комерсиалния представител на Съединени американски щати ще разгласява спомагателни детайлности и описи на характерните типове артикули, чието облагане се отсрочва, написа Reuters.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР