Правителството на САЩ ще инвестира над 5 млрд. долара за

...
Правителството на САЩ ще инвестира над 5 млрд. долара за
Коментари Харесай

САЩ инвестират 5 млрд. долара за ново поколение COVID ваксини и терапии

Правителството на Съединени американски щати ще влага над 5 милиарда $ за ускорено създаване на нови ваксини и лечения против Коронавирус, оповестиха от Министерството на здравеопазването и човешките запаси (HHS), представени от международните организации.

Инвестицията е наречена „ Проект NextGen “ и има за цел да обезпечи по-добра отбрана от коронавирусите, в това число SARS-CoV-2, който може още веднъж да се окаже опасност, считат от HHS.

Според специалистите новите разновидности на коронавирусите и загубата на имунитет с течение на времето могат да продължат да бъдат предизвикателство за здравните системи през идващите години.

Проектът NextGen ще форсира и рационализира бързото развиване на идващото потомство ваксини и лечения посредством публично-частни партньорства, разяснява представител на администрацията на президента Джо Байдън.

Проектът, който би трябвало да се осъществя от HHS, ще се координира от държавното управление дружно с частния бранш. Той ще бъде ориентиран към основаването на нови ваксини и лечения, като ще обгръща всички етапи на създаването от лабораторни проучвания и клинични изпитвания до доставка и комерсиална реализация.

NextGen ще се концентрира върху основаването на дълготрайни моноклонални антитела, устойчиви на нови разновидности на Коронавирус, както и на по-широкоспектърни ваксини, които могат да защищават от няколко разнообразни ковид.

Проектът също по този начин ще се насочи към ускорена разработка на ваксини, които основават мукозен имунитет и могат да се ползват през носа, с вярата, че те могат фрапантно да понижат инфекциите и степента на предаването им.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР