Правителството на САЩ притежава биткойн на стойност милиарди долари. От

...
Правителството на САЩ притежава биткойн на стойност милиарди долари. От
Коментари Харесай

Правителството на САЩ държи $5,5 милиарда в биткойн

Правителството на Съединени американски щати има биткойн на стойност милиарди долари. От решението му дали ще реши да ги задържи или продаде, значително ще зависи цената на криптовалутата.

Според обществени документи Вашингтон е иззел над 200 000 токена от киберпрестъпници от 2020 година насам, съгласно крипто компанията 21.co., представена от Business Insider.

Притежанията на управляващите възлизат на 5,5 милиарда $, по сметки на анализатори, което прави Съединени американски щати един от най-големите биткойн държатели в света.

Токените са иззети от онлайн черния пазар Silk Road, създателя му Джеймс Джонг и хората, които хакнаха борсата Bitfinex през 2016 година, Те съставляват огромна част от биткойн притежанията на държавното управление, съгласно данните на 21.co.

Преди време държавното управление смяташе да разпродаде дяловете си посредством търг след привършване на съответните правосъдни процедури и по-късно да употребява парите, с цел да възвърне разноските на жертвите.

Вашингтон и преди е правил това. Така да вземем за пример през март бяха продадени 9861 иззети биткойни посредством Coinbase и по-късно раздаде обезщетения на стойност $300 000 на Bitfinex през юли, съгласно Wall Street Journal.

Продажбите на държавното управление евентуално биха могли да трансформират цената на най-големия токен в света съгласно общата пазарна капитализация.

През 2022 година цените на криптовалутите се намалиха. Една от аргументите се оказа агресивното повишение на лихвените проценти на Фед и колапсът на високо реномирани компании като FTX, което охлади върху ентусиазма на вложителите за бранша.

Биткойн се срина под $20 000 и едвам се възвърне, макар повишаването на рисковите активи тази година, като токенът се търгува в диапазон сред 26 000 и 31 000 $ от средата на март.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР