Правителството на САЩ предприе стъпки да блокира влизането на китайската

...
Правителството на САЩ предприе стъпки да блокира влизането на китайската
Коментари Харесай

САЩ могат да отхвърлят заявката на Чайна мобайл за влизане на американския пазар

Правителството на Съединени американски щати предприе стъпки да блокира влизането на китайската телекомуникационна компания " Чайна мобайл " (China Mobil) на американския пазар, защото съгласно Вашингтон китайският държавен тръст заплашва националната сигурност, предадоха международните осведомителни организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Националната работа по телекомуникациите и информацията на Съединени американски щати е предложила на Федералната комисия по връзките да отхвърли поръчката на " Чайна мобайл ", подадена през 2011 година, да предлага телекомуникационни услуги на територията на Съединени американски щати. Това се показва на уеб страницата на службата. 

" След интензивно взаимоотношение с " Чайна мобайл " опасенията от засилени опасности за използването на американския закон и за ползите на националната сигурност не бяха отстранени. Във връзка с това се предлага Федералната комисия по връзките да отхвърли молбата за лиценз на " Чайна мобайл ", се показва в документа, представен от Ройтерс. 

" Чайна мобайл ", най-големият международен телекомуникационен оператор с 899 милиона клиенти, не отговори на запитванията за коментар. 

Препоръката е отправена на фона на засилващото се напрежение по търговски въпроси сред Вашингтон и Пекин. Очаква се Съединени американски щати в края на седмицата да наложат мита върху китайски артикули за 34 милиарда $, а Китай да отвърне с нови ставки за американски артикули на същата стойност. 

Зет Ти И (ZTE), вторият по величина китайски производител на телекомуникационно съоръжение, бе заставен да спре съществени действия през април, откакто Вашингтон му забрани да внася американски елементи за период от 7 години, потвърждавайки, че компанията не е изпълнила съглашение да накаже мениджъри, пробвали да заобиколят глобите против Иран и Северна Корея.

Концернът е напът да реализира повдигане на възбраната, откакто предходната седмица разгласи нов състав на управителния си съвет. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР