Правителството на САЩ обяви вчера, че предприема една от най-драстичните

...
Правителството на САЩ обяви вчера, че предприема една от най-драстичните
Коментари Харесай

САЩ отнемат зелените карти на имигранти, получаващи социални помощи

Правителството на Съединени американски щати разгласи през вчерашния ден, че подхваща една от най-драстичните стъпки за ограничение на законната имиграция, съобщи Асошиейтед прес.

Ще бъдат отнемани зелените карти на доста имигранти, които употребяват федералната и щатска стратегия за подкрепяне на хората с ниски приходи в областта на опазването на здравето ( " Медикейд " ), купони за храна, ваучери за жилище и други форми на обществени помощи.

Федералният закон и в този момент задължава лицата, искащи да получат непрекъснато жителство или законен статут, да потвърдят, че няма да бъдат в тежест за Съединени американски щати или " публично задължение ", както е употребяваният от държавното управление термин. Но новите правила могат да включат по-широк набор от стратегии, които могат да дисквалифицират имигрантите.

Въпреки че множеството внимание е ориентирано към напъните на президента Доналд Тръмп да ограничи незаконната имиграция, новите правила се отнасят за хората, които влизат в Съединени американски щати законно и пробват да получат непрекъснат статут.

Тръмп се пробва да вкара в Съединени американски щати система, отдаваща предимство на качествата на имигрантите, вместо такава с фокус върху събирането на фамилии.

Съгласно новите правила Службата по поданство и имиграция на Съединени американски щати ще прави оценка дали претендентите са получавали обществени помощи, наред с други фактори като обучение, приходи и здравословно положение, с цел да дефинира дали да им даде статут на законно пребиваващи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Мерките ще влязат в действие в средата на октомври. Няма да се ползват за американски жители, само че могат да обиден имигранти, имащи роднинска връзка с жители.

" Искаме в тази страна да идват хора, които са независими ", сподели и.д. шеф на службата Кен Кучинели. " Това е основен принцип на американската фантазия. Той е твърдо залегнал в нашата история ", добави той.

Имигрантите са дребен % от получаващите помощи. Всъщност мнозина от тях не дават отговор на критериите за приемане на такива помощи поради имиграционния им статут, означи АП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР