Правителството на САЩ обяви, че няма да извършва рутинни арести

...
Правителството на САЩ обяви, че няма да извършва рутинни арести
Коментари Харесай

В САЩ обещават да не арестуват нелегални имигранти, които се ваксинират срещу коронавирус

Правителството на Съединени американски щати разгласи, че няма да прави рутинни арести на имигранти без документи в местата за имунизация против COVID-19, оповестява БГНЕС, базирайки се на " Дойче Веле ".
" Общественото здраве и честен ангажимент е да се подсигурява, че всички лица, пребиваващи в Съединени американски щати, имат достъп до имунизацията ", разгласи американското Министерство на вътрешните работи (DHS) в изказване.
 Тръмп със закана, че скоро почва депортация на милиони противозаконни мигранти Тръмп със закана, че скоро почва депортация на милиони противозаконни мигранти
" Следващата седмица имиграционните управляващи стартират развой на депортация на милиони незаконни чужденци, който нелегално са проникнали в...
От министерството насърчиха всички, " без значение от имиграционния им статус ", да се имунизират против COVID-19, когато дават отговор на условията според насоките за разпространяване в техните градове.
Федералната организация за ръководство при изключителни обстановки (FEMA) разгласи основаването на краткотрайни центрове за имунизация, които да оказват помощ на клиниките и лечебните заведения да ползват ваксини.
DHS има политика, която не разрешава на имиграционните и митническите правоприлагания (ICE) да правят арести на " чувствителни места ", в това число лечебни заведения, здравни клиники и лекарски кабинети, като се изключи " най-извънредни условия ". Точките за имунизация се смятат за " чувствителни места ", тъй че те са отвън обсега на ограниченията за угнетяване на незаконната имиграция, се споделя в изказването.
Групите за отбрана на имигрантите показаха угриженост, че имигрантите без документи заобикалят да се имунизират от боязън да не бъдат арестувани, което може да значи, че те остават заплаха за останалата част от популацията.
 Съдят Фейсбук за дискриминиране на американци и фаворизиране на имигранти Съдят Фейсбук за дискриминиране на американци и фаворизиране на имигранти
Администрацията на Тръмп съди Фейсбук, обвинявайки компанията в дискриминация към американски служащи, за сметка на фаворизиране на...
В момента, съгласно данни, събрани от университета " Джон Хопкинс ", единствено през януари в Съединени американски щати са регистрирани 90 000 смъртни случая, което съставлява рекорден брой смъртни случаи за един месец от началото на пандемията.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР