Правителството на САЩ желае да подкрепя Украйна, а не да

...
Правителството на САЩ желае да подкрепя Украйна, а не да
Коментари Харесай

САЩ: Не упражняваме натиск върху Украйна

Правителството на Съединени американски щати желае да поддържа Украйна, а не да упражнява напън върху нея при вероятни договаряния с Русия за преустановяване на войната, съобщи Джейк Съливан, консултант на американския президент Джо Байдън по въпросите на националната сигурност, съобщи ДПА.

" Ние ще поддържаме Украйна и ще се консултираме с нея, до момента в който тя обмисля по какъв начин да подходи към договарянето на излаз от сегашната обстановка с руснаците ", сподели той на събитие във Вашингтон. " Нашето мнение е, че този спор ще би трябвало да бъде организиран по пътя на дипломацията. ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Съединени американски щати не желаят да слагат нито цели, нито условия в сходни договаряния, разясни Съливан.

Украйна е " суверенна страна, която в последна сметка сама дефинира ориста си ", посочи той. " Няма да упражняваме напън върху нея да прави териториални отстъпки. Смятаме, че сходно нещо би било в прорез с интернационалното право и, искрено казано, би било неточност. "

Подкрепата на Вашингтон се показва в това да подобрим " във допустимо най-голяма степен ситуацията на Украйна, първо на бойното поле, а по-късно в последна сметка и на масата на договарянията ", сподели Съливан. " Искаме украинците да бъдат във допустимо най-изгодна позиция, когато пристигна времето за дипломация. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР