Правителството на САЩ е подготвило чернова на постановление за започване

...
Правителството на САЩ е подготвило чернова на постановление за започване
Коментари Харесай

Белият дом подготвя ново антимонополно разследване на IT гигантите

Правителството на Съединени американски щати е подготвило чернова на разпореждане за започване на антимонополно следствие, което преди всичко ще засегне интернет колосите Фейсбук, Гугъл и Twitter. Информацията заяви Bloomberg.

Една от аргументите за появяването на документа се показва „дискриминацията на републиканците и консерваторите в Глобалната мрежа“. Още на 25 септември основният прокурор на Съединени американски щати Джеф Сешънс може да стартира следствието, стига текстът да бъде утвърден от президента Доналд Тръмп.

В плана на постановлението се споделя, че е належащо „незабавно и щателно“ да се изучат нарушавания на закона, които фирмите може да са позволили в интернет. Ако сходни нарушавания бъдат открити, да се предложат ограничения, които да обезпечат по-добрата конкуренция сред платформите. Трябва да се реши казусът с тяхната необективност, която може да нанесе щета на потребителите. В проектозакона няма имена, само че Bloomberg допуска, че инспекцията ще засегне преди всичко Фейсбук, Гугъл и Twitter.

Издателството допуска, че новият закон по-подробно ще се спре на дискриминирането на републиканците, за която преди време обществено се изрече Доналд Тръмп. Също по този начин, президентът на Съединени американски щати неведнъж съобщи, че обществените мрежи потискат консервативно настроените консуматори.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР