Правителството на Съединените американски щати обяви намерението си да заведе

...
Правителството на Съединените американски щати обяви намерението си да заведе
Коментари Харесай

САЩ завежда дело срещу SpaceX на Илон Мъск

Правителството на Съединените американски щати разгласи желанието си да заведе дело против SpaceX, ръководена от Илон Мъск. 

Искът е концентриран върху обвиняванията в дискриминационни практики в процесите на наемане на чиновници на компанията, по-специално във връзка с асистентите и бежанците. В неотдавнашно известие за пресата Министерството на правораздаването разкри, че искът е бил публично заведен през днешния ден.

Обвиненията против SpaceX се коренят в изказванията, че компанията интензивно е обезкуражавала лица със статут на бежанци и асистенти да аплайват за позиции и е стигнала до такава степен, че напряко е отхвърляла техните кандидатури.

Тези хипотетични произшествия обгръщат интервала от септември 2018 година до май 2022 година Основанието за тази хипотетична дискриминация е гражданският статут на претендентите, което се смята за нарушаване на Закона за имиграцията и поданството (INA).

Освен това в желае се твърди, че SpaceX неопределено се е позовала на “ ” в обявите си за работа като опрощение за ограничение на кръга на наеманите чиновници до “ “.  

Искът опровергава това изказване, като декларира, че тези закони не постановат сходни ограничавания върху практиките за наемане. В желае се твърди, че бежанците имат годно позволение за престояване и работа в Съединените щати, въпреки и с изминал период на годност. Освен това те се употребяват със същите привилегии като жителите на Съединени американски щати и законно пребиваващите в страната лица под егидата на законите за надзор на износа.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР