Правителството на Руската федерация одобри списък с чужди държави и

...
Правителството на Руската федерация одобри списък с чужди държави и
Коментари Харесай

България влиза в списък с недружелюбни към Москва страни

Правителството на Руската федерация утвърди лист с непознати страни и територии , които правят вражески дейности против Русия, предава РИА Новости.

Списъкът включва:

- Австралия,

- Англия,

- страните от Европейски Съюз (включително България),

- Исландия,

- Канада,

- Лихтенщайн,

- Монако,

-Нова Зеландия,

- Норвегия,

- Южна Корея,

- Сан Марино,

- Сингапур,

- Съединени американски щати,

- Тайван,

- Украйна,

- Черна гора,

- Швейцария,

- Япония

Постановлението е направено като част от Указа на президента от 5 март 2022 г . " За краткотрайната процедура за осъществяване на отговорности към избрани задгранични кредитори ".
 Новите наказания на Англия ще ударят съветския енергиен бранш
Новите наказания на Англия ще ударят съветския енергиен бранш

Трябва да се фокусираме върху петролния и газовия бранш, както и по какъв начин да понижим енергийната си взаимозависимост от Русия

Според документа страната, съветските жители и фирмите, които имат валутни отговорности към задгранични кредитори от листата на неприятелските страни, ще могат да ги заплащат в рубли.

Освен това всички покупко-продажби на съветски компании с жители и компании от страните, включени в листата, би трябвало да бъдат одобрявани от Правителствената комисия за надзор на задграничните вложения .

Припомняме, че съветският президент Владимир Путин разпореди да се създаде подобен лист още предходната година и на 14 май 2021 година в него бяха сложени единствено две страни - Съединени американски щати и Чешката република, откакто Прага упрекна Русия за детонациите в оръжейни хранилища във Върбетице през 2014 година.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР