Правителството на Русия определи списъка със забранени стоки за износ

...
Правителството на Русия определи списъка със забранени стоки за износ
Коментари Харесай

Руското правителство определи списъка на забранените стоки за износ

Правителството на Русия дефинира листата със неразрешени артикули за експорт до края на 2022 година, заяви пресслужбата му, представена от ТАСС.

Мярката се подхваща за стабилизиране на съветския пазар, се акцентира в известието. Решението е взето в осъществяване на президентския декрет на Владимир Путин отпреди два дни - за въвеждане на специфични стопански ограничения във външноикономическата активност поради глобите, които наложи Западът над страната в отговор на съветската инвазия в Украйна.

Износът на стоките се приключва за всички страни, като се изключи тези, които влизат в Евразийския стопански съюз, Абхазия и Южна Осетия.

В забранителния за износ лист влиза софтуерно, телекомуникационно, здравно съоръжение, както и коли и други транспортни средства, селскостопанска техника, електрическа инсталация - общо над 200 артикули, включително локомотиви, вагони, контейнери, турбини, металообработващи машини и такива за обработка на камък, монитори, проектори, пултове и панели, се показва още в известието. Според указа на Путин възбраната не се отнася до импорт и експорт на артикули за персонално прилагане.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР