Правителството на Румъния ще удължи извънредното положение с още 30

...
Правителството на Румъния ще удължи извънредното положение с още 30
Коментари Харесай

Румъния удължава извънредното положение с още един месец

Правителството на Румъния ще удължи изключителното състояние с още 30 дни след приключване на периода през идната седмица за прекъсване разпространяването на ковид. Това заяви румънският президент Клаус Йоханис, представен от " Ройтерс " и " Политико ".

" Трябва да го създадем още веднъж. Необходимо е. Хората би трябвало да схванат, че без тази мярка вирусът не може да бъде спрян ", изясни Йоханис.
 Изборите в Румъния се забавят поради ковид
Изборите в Румъния се забавят поради ковид

Това разгласи министър председателят Людовик Орбан

Балканската страна разгласи изключително състояние в средата на март за един месец. Йоханис добави, че ще се подпише под нов декрет за удължаването му при започване на идната седмица.

Той направи изказването след среща с премиера Людовик Орбан и държавното управление.

Румънският президент сподели още, че Румъния не вижда огромно нарастване на доказаните случаи в Италия и Испания, само че предизвести, че това може да се случи, в случай че обществената отдалеченост и ограничаващите ограничения не бъдат спазвани.

В знак на взаимност с Италия балканската страна ще изпрати 11 лекари и медицински сестри в региона на Милано, заяви още Йоханис.
 Коронавирус: Румъния сложи град и 8 села под карантина
Коронавирус: Румъния сложи град и 8 села под карантина

Общо в страната има 2109 случая и 68 умряли

Тази седмица Румъния чака да получи 2,5 милиона маски за лекарите , 5 милиона маски за служителите на реда и 8 милиона маски за популацията. През идващите дни също ще бъдат доставени 500 000 защитни костюма за лекарите и медицинския личен състав, стана ясно от думите на президента.

В Румъния досега има 4057 доказани случая на инфектирани с ковид и 157 умряли. През последните 24 часа са доказани нови 193 случая. 406 души са се възстановили. 179 души са в интензивно поделение. Почти 41 000 теста са извършени в страната.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1,13 млн. доказани случая, а умрелите са повече от 63 000. Регистрирани са случаи в 207 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 1,28 млн. случая и над 70 000 умряли в 183 страни, възстановили са се повече от 265 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР