Правителството на Румъния ще удължи извънредното положение с още 30

...
Правителството на Румъния ще удължи извънредното положение с още 30
Коментари Харесай

Румъния удължава извънредното положение с още един месец

Правителството на Румъния ще удължи изключителното състояние с още 30 дни след приключване на периода през идната седмица за прекъсване разпространяването на ковид. Това заяви румънският президент Клаус Йоханис, представен от " Ройтерс " и " Политико ".

" Трябва да го създадем още веднъж. Необходимо е. Хората би трябвало да схванат, че без тази мярка вирусът не може да бъде спрян ", изясни Йоханис.

Балканската страна разгласи изключително състояние в средата на март за един месец. Йоханис добави, че ще се подпише под нов декрет за удължаването му при започване на идната седмица.

Той направи изказването след среща с премиера Людовик Орбан и държавното управление.

Румънският президент сподели още, че Румъния не вижда огромно нарастване на доказаните случаи в Италия и Испания, само че предизвести, че това може да се случи, в случай че обществената отдалеченост и ограничаващите ограничения не бъдат спазвани.

В знак на взаимност с Италия балканската страна ще изпрати 11 лекари и медицински сестри в региона на Милано, заяви още Йоханис.

Тази седмица Румъния чака да получи 2,5 милиона маски за лекарите, 5 милиона маски за служителите на реда и 8 милиона маски за популацията. През идващите дни също ще бъдат доставени 500 000 защитни костюма за лекарите и медицинския личен състав, стана ясно от думите на президента.

В Румъния досега има 4057 доказани случая на инфектирани с ковид и 157 умряли. През последните 24 часа са доказани нови 193 случая. 406 души са се възстановили. 179 души са в интензивно поделение. Почти 41 000 теста са извършени в страната. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР