Правителството на Румъния постави под карантина град Сучава и 8

...
Правителството на Румъния постави под карантина град Сучава и 8
Коментари Харесай

Коронавирус: Румъния постави град и 8 села под карантина

Правителството на Румъния сложи под карантина град Сучава и 8 села, с цел да ограничи разпространяването на ковид. Повече от ¼ от всички случаи в страната са в този регион , разгласи вътрешният министър Марчел Вела, оповестяват медии.
 1952 с ковид и 46 умряли в Румъния
1952 с ковид и 46 умряли в Румъния

Починалите от ковид в Румъния се усилиха с още двама души до общо 46

Балканската страна разгласи изключително състояние на 16 март. Общо в страната има 2109 случая и 68 умряли.

В Сучава живеят към 100 000 души. Там са доказани 593 случая и 1/3 от всички умряли . Повече от половината от 285 инфектирани лекари, медицински сестри и различен медицински личен състав са в Сучава.

Здравният министър Нелу Татару разгласи, че разпространяването е в резултат на неприятно ръководство и нарушение на разпоредбите за самоизолация от страна на жителите.
 Коронавирус: Полицията в Румъния наложи санкции за над 3,5 млн. евро на хиляди извършители
Коронавирус: Полицията в Румъния наложи санкции за над 3,5 млн. евро на хиляди извършители

И то единствено за два дни

Карантината ще остане в действие до средата на април, когато изтича 30-дневното изключително състояние . Движението в останалата част от страната е лимитирано съвсем седмица.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 697 000 доказани случая, а умрелите са повече от 33 000. Регистрирани са случаи в 203 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 787 000 случая и над 37 000 умряли в 178 страни, възстановили са се над 166 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР