Правителството на Република Северна Македония (РСМ) завърши процеса на репатриране

...
Правителството на Република Северна Македония (РСМ) завърши процеса на репатриране
Коментари Харесай

Четирима терористи са репатрирани обратно в Северна Македония

Правителството на Република Северна Македония (РСМ) приключи процеса на репатриране на македонски жители от Сирия и Ирак: 4 мъже - бойци терористи, 5 дами и 14 деца. Процесът е извършен в сходство със отговорностите на РСМ, произлизащи от интернационалното право, интернационалното филантропично право, стандартите и резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съобщи държавното управление на РСМ, представено от македонското електронно издание “МКД “.

Срещу четиримата бойци в терористични организации, след предоставени преди този момент доказателства от Министерството на вътрешните работи - Бюрото за социална сигурност и в съгласуваност с Агенцията за национална сигурност, бяха повдигнати съответни наказателни обвинявания в сходство с националното законодателство, съобщи организация " Фокус ".

Репатрираните дами и деца ще бъдат подложени на 14-дневна здравна карантина на доброволни начала и нужни медицински прегледи, в сходство със Закона за отбрана на популацията от инфекциозни заболявания, за запазване на публичното здраве. През идващия интервал способените служби ще работят за даване на доказателства за вероятно присъединяване в инкриминиращи дейности за всеки обособен случай. Чрез изключване на опцията за тяхното присъединяване в дейности, които са обект на наказателно - правна отговорност, при цялостно съблюдаване на правилото на доброволност, ще стартира процесът на тяхната рехабилитация, ресоциализация и реинтеграция в общността, т.е. в обществото.

Всички ограничения и действия, подхванати от институциите, се основават на отговорностите от Националния проект и процедурите за реинтеграция, ресоциализация и рехабилитация на завърнали се от непознати армии и членове на техните фамилии, признати от държавното управление на Република Северна Македония, и за чиято съгласуваност и осъществяване е отговорност на Службата на националния координатор за попречване на насилствения екстремизъм и битката с тероризма. Република Северна Македония, като член на НАТО и Глобалната коалиция за битка с „ Ислямска страна “, в съдействие с нашия стратегически сътрудник Съединени американски щати, продължава да се ангажира с използването на най-високите стандарти в битката против насилствения екстремизъм и тероризма, с цел да подсигурява сигурността, сигурността, стабилността и просперитета. " на най-високо равнище за жителите на нашата страна и отвън нея в района ", съобщи държавното управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР