Правителството на Република Северна Македония освободи Владо Бучковски от длъжността

...
Правителството на Република Северна Македония освободи Владо Бучковски от длъжността
Коментари Харесай

РС Македония освободи Бучковски като специален пратеник за България

Правителството на Република Северна Македония освободи Владо Бучковски от длъжността специфичен представител на страната в договарянията с България за решение на разногласието сред двете страни, оповестяват локални медии. Освобождаването на Бучковски e минало на съвещанието под точката " кадрови решения ". Причините за освобождението му не бяха обявени.

" За мен бе чест, че през миналите 13 месеца бях специфичен представител на държавното управление за връзките с България. Бях назначен две седмици след блокадата на България при много комплицирани условия. Беше нарушено взаимното доверие и преобладаваше речта на омразата ", съобщи за МИА Бучковски.

" И в тези неподходящи условия дадох всичко от себе си да не стихне разговорът и да не се стигне до бъдеща отрицателна ескалация на връзките сред двете страни ", сподели Бучковски.

" Един мой другар от София ми споделяше постоянно: " Ти си тук пазачът на огъня, не разрешаваш да загасне, огънят, който подгрява вярата, че България и Северна Македония могат да бъдат час по-скоро същински другари и съдружници ", сподели Бучковски.

Той изрази вяра, че със своето ангажиране е дал своя принос, който ще бъде от голяма важност при скорошното продължение на разговора сред двете държавни управления и двамата нови министър председатели, разговор, който ще се води на основата на положителна сила и нова преговорна методология.

" Накрая показвам огромна признателност на премиера Заев за оказаното доверие, признателност на министър Османи за сполучливото съдействие и на генералния секретар на държавното управление Зекири за безукорната логистична поддръжка ", добави Бучковски.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР