Правителството на президента Тръмп планира да включи седем страни -

...
Правителството на президента Тръмп планира да включи седем страни -
Коментари Харесай

САЩ планират да включат седем страни в списъка със забрана за пътуванията

Правителството на президента Тръмп възнамерява да включи седем страни - Беларус, Еритрея, Киргизстан, Мианма, Нигерия, Судан и Танзания - в противоречивия си лист със възбрана за пътуванията съгласно медийни изявления, представени от Ройтерс.

Някои страни ще се сблъскат със забрани единствено за някои визови категории, заяви "Уолстрийт джърнъл ". Списъкът със страните не е финален и предстои на промени съгласно уеб страницата "Политико ". В изявление за "Уолстрийт джърнъл " президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че обмисля да прибави обособени страни към листата със възбрана за пътуванията, само че отхвърли да посочи кои. Според "Политико " оповестяването се чака да стане още в понеделник. Подобен ход евентуално ще утежни връзките сред Съединени американски щати и засегнатите от разширената възбрана страни, отбелязва Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

Георг Георгиев: 5% по-малко са отказаните визи за Съединени американски щати на българи през последната година

Нигерия - която е най-голямата стопанска система в Африка и е най-многолюдната страна на континента - да вземем за пример е американски сътрудник в битката с тероризма и има огромна диаспора в Щатите. Високопоставен представител на държавното управление на Тръмп съобщи, че страни, които не извършват условията за сигурност, в това число биометрия, шерване на информация и контратерористични ограничения, са застрашени от имиграционни ограничавания от страна на Съединени американски щати. Американското министерство на вътрешната сигурност към този момент не е дало отговор на запитванията за коментар. Държавният департамент отхвърли да разяснява.

От понеделник поляците пътуват до Съединени американски щати без визи

Според сегашната версия на възбраната жители на Иран, Либия, Северна Корея, Сомалия, Сирия и Йемен, а също и някои венецуелски представители и техните родственици нямат право на достъп до необятен кръг американски имиграционни и неимиграционни визи. Преди и Чад влизаше в обсега на възбраната, само че през април 2018 година отпадна от черния лист. Гражданите на тези страни могат да аплайват за изключения от възбраната, само че такива са вършат доста рядко.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР