Правителството на президента Румен Радев направи поредна стъпка, за да

...
Правителството на президента Румен Радев направи поредна стъпка, за да
Коментари Харесай

„Ние идваме!“: Русия залага енергийна бомба на България, с помощта на служебния кабинет на Радев

Правителството на президента Румен Радев направи поредна стъпка, с цел да усили енергийната взаимозависимост на България от Руската Федерация.

Служебният кабинет анулира решение на предходния постоянен за диверсификация на нуклеарно гориво за АЕЦ „ Козлодуй “.

В изискванията на посочена като вражеска страна от режима на Путин, България към този момент беше лишена от доставки на газ, което сложи стопанската система и битовите консуматори в условия на рецесия. За да се стигне до там, управлението на „ Булгаргаз “ при предходния длъжностен кабинет на президента Радев отхвърли съзнателно големи размери от по-евтин азерски газ.

Днешният кабинет на Радев, отпред с Гълъб Донев, анулира решение на кабинета Петков, което е продължение на политиката за диверсификация на нуклеарното гориво в АЕЦ „ Козлодуй “, стартирала през 2019-та година. С това се залагат основите на нова рецесия, която заплашва електроенергийната система на цялата страна.

Смятаме тези дейности за умишлени, тъй като запасите от гориво на централата са за към 2 години. Също толкоз нескончаем е и срокът за приемане на позволение, инспекция на документите и тествания за различно гориво от Агенцията за нуклеарно контролиране на България. С актуалният акт на Министерски съвет страната се изправя пред действителната заплаха да има благоприятни условия за диверсификация още веднъж чак през 2025 / 2026 година.

Комичните причини на отрасловия министър, че с това решение се обезпечава по-голяма конкурентна среда и вероятно по-ниски цени, отваряйки опция за присъединяване на повече американски и европейски компании, не си костват коментар. Лицето Росен Христов надали може да изброи повече от една американска компания, отвън „ Уестингхаус Електрик Швеция “ и „ Фраматом “ от Европейски Съюз, които създават свежо нуклеарно гориво. Втората компания е в съдружничество с ТВЕЛ – Русия и това конкретизиране е задоволително да си разбираем за какво 8 от 15-те реактора, даже във воюваща Украйна, са заредени с гориво на „ Уестингхаус “ и работят безпроблемно.

Надяваме се политическите сили, които най-малко са заявили евроатлантическите си разбирания и други, които имат съществено отношение към националната ни сигурност, да реагират незабавно на това безумство.

„ Ние идваме! “ ще осведоми за проблема Европейската комисия, в синхрон с напъните на цяла Европа за диверсификация и отскубване от енергийната взаимозависимост от Русия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР