Правителството на президента на Франция Емануел Макрон оцеля след два

...
Правителството на президента на Франция Емануел Макрон оцеля след два
Коментари Харесай

Френското правителство оцеля след два вота на недоверие в един ден

Правителството на президента на Франция Емануел Макрон оцеля след два вота на съмнение в един ден, предава Агенция Франс Прес.

Лявата и дясната съпротива във френското Национално заседание желаеха настрана избор на съмнение. И двете гласувания обаче бяха авансово обречени, защото партията на Макрон „ Република, напред! “ разполага с удобно болшинство в Народното събрание.

143 депутати поддържаха предлагането на десните партии; надалеч по-малко от нужните 289 гласа.

За вота на съмнение, пожелан от френските комунисти, социалисти и придвижването „ Непокорна Франция “ поддръжката беше още по-ниска ( едвам 74 гласа.

Макрон е подложен на остри офанзиви, както от ляво, по този начин и от дясно, поради несъответстващата си реакция по „ случая Бенала “.

Снимка: Reuters

По време на дебатите в Националното заседание, водачът на „ Непокорна Франция “ Жан-Люк Меланшон съобщи, че казусът не е единствено в Бенала.

„ Заразата е доста по-сериозна. Нарича се „ президенциализъм “ “, акцентира Меланшон.

На 20 юли беше публикуван видеозапис, на който близкият до Макрон 26-годишен Александър Бенала, част от президентската администрация, преоблечен като служител на реда, на 1-ви май упражнява принуждение над стачкуващи в Латинския квартал на Париж. Той беше изправен пред обвинявания в нахлуване, нелегално потребление на полицейски отличителни знаци и съучастничество в непозволено потребление на фрагменти от системите за видеонаблюдение.
Скандалът с охранителя на френския президент стигна и до Сената Уволненият към този момент Александър Бенала ще бъде изслушан в четвъртък от правната комисия
Разкритията, че висшите чиновници от кабинета на Макрон от дълго време са знаели за случая, провокираха гневни обвинявания в опит за прикриване на закононарушението.

Макрон дефинира абсурда като „ стихия в чаша вода “ и изрично отхвърли появилите се спекулации, че Бенала, който е от марокански генезис, е негов ухажор.

Рейтингът на най-младия в историята на Франция президент означи нов антирекорд и е на най-ниското си ниво от встъпването му в служба.

Преди да бъде определен за президент, Макрон, който се дефинира като центрист, беше министър на стопанската система в държавното управление на социалиста Франсоа Оланд. Бившият капиталов банкер Макрон беше член на Социалистическата партия на Франция в интервала 2006 – 2009 година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР