Правителството на премиера Борис Джонсън ще представи законопроект за излизането

...
Правителството на премиера Борис Джонсън ще представи законопроект за излизането
Коментари Харесай

Борис Джонсън представя законопроект за Брекзит в петък

Правителството на премиера Борис Джонсън ще показа законопроект за излизането на страната от Европейски Съюз, разгласи негов представител. Планираме да стартираме процеса преди Коледа и ще го създадем по верния парламентарен метод – с разискване с ръководителя на Камарата на общините, посочи той пред кореспонденти.
Борис Джонсън встъпва в служба като новоизбран министър-председател след изборите предишния четвъртък, на които консерваторите завоюваха безапелационно. Това даде мотив на Джонсън още по-уверено да поведе страната към излизане от Европейски Съюз до 31 януари следващата година.
Премиерът ще стартира първата си седмица отпред на новото държавно управление в Камарата на представителите, като посрещне новите депутати от Консервативната партия, които се приготвят да гласоподават за неговата договорка за Брекзит, написа английското издание " Лондон Ивнинг Стандарт ". Борис Джонсън счита да се обърне към 109-те новоизбрани народни представители съпартийци през днешния ден със специфична тирада.
Той даде обещание да върне съглашението за гласоподаване в Народното събрание преди 25 декември, само че към момента не е ясно по кое време в действителност ще се случи това.
Според източник на държавното управление „ новото потомство депутати, пристигнали от градове на лейбъристите “ ще помогне на страната да „ промени политиката си към по-добро “.
Очаква се натоварена седмица в Народното събрание, като тя ще стартира с формалното встъпване в служба на новите депутати, което ще се случи на 17 декември.
Кралица Елизабет II официално ще открие първото съвещание на Народното събрание на 19 декември.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР