Правителството на Панама обяви стриктни карантини мерки, които разделят гражданите

...
Правителството на Панама обяви стриктни карантини мерки, които разделят гражданите
Коментари Харесай

Панама нареди социална дистанция по пол

Правителството на Панама разгласи прецизни карантини ограничения, които разделят жителите по пол в опит да се забави разпространяването на новия ковид, написа " Дейли телеграф ".

От сряда мъжете и дамите ще могат да излизат от домовете си единствено по два часа и в разнообразни дни.

Мъжете ще могат да вървят до питателните магазини и аптеките във вторник, четвъртък и събота, а на дамите ще се разрешава единствено в понеделник, сряда и петък. На никого не се разрешава да напуща дома си в неделя . Новите ограничения ще са за 15 дни.

Силовият министър на страната Хуан Пино разгласи, че тази карантина ще избави живота на хора . Според него повече от 2000 души са арестувани предходната седмица за неспазване на карантината.

Откакто Панама удостовери първия си случай на 10 март, в страната към този момент има 1075 случая и 27 умряли.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 697 000 доказани случая, а умрелите са повече от 33 000. Регистрирани са случаи в 203 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 787 000 случая и над 37 000 умряли в 178 страни, възстановили са се над 166 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР