Правителството на Острова прие закон, с който забранява новопостроени къщи

...
Правителството на Острова прие закон, с който забранява новопостроени къщи
Коментари Харесай

Правителството във Великобритания забрани новите къщи да се отдават под наем

Правителството на Острова одобри закон, с който не разрешава новопостроени къщи да се отдават чартърен. Това е в резултат на все по-често срещаните опити за машинация в бранша, като най-често от наемателите се желае в допълнение възнаграждение без съображение.

Всички нови къщи ще бъдат оповестени за свободна продажба на пазара, а тези, давани чартърен ще бъдат сведени до нула. Това заяви в четвъртък локалната власт. " Трябва да признаем, че е наша отговорността да се оправим с несправедливостта на пазара за наеми ", декларира общинския секретар Джеймс Брокеншър.

" Ще приемем закон, с който да подсигуряваме, че в бъдеще всички нови къщи ще се продават свободно на пазара, като изключение ще се позволява единствено при в действителност изключителни условия. Ние сме поели ангажимент да реформираме бранша ", добавя още той.

Организация на потребителите предизвестява, че от години наемателите биват ощетявани. Още през 2017 година депутатът Питър Ботъмли признава, че има десетки хиляди наематели даже повече в Англия и Уелс, с които се злоупотребява.

Наемателите получават правото да живеят в съответен парцел за 99-125 години. Наемодателя нормално начислява такси за използването на терена, на който е издигнат парцелът на наемодателя.

Освен това притежателите събират пари и за осъществяване на минимални промени в жилището. Много наематели настояват, че са им желани пари, с които не са направени никакви или единствено козметични промени на дома като сменянето на звънец. В доста случаи наемодателите са повишили наемите без да предупредят.

Собствениците на жилища, отдавани чартърен, от своя страна се оплакват от административни такси и липса на бистрота за разноските, които имат.

Министерството на жилищното строителство е декларирало, че ще предприеме дейности, с цел да спре произвола на притежателите на нови парцели. Те няма да могат да постановат това, което желаят. Собствените на жилища би трябвало да обезпечат на евентуалните наематели информацията, която желаят, с цел да вземат решение дали да се нанесат в жилището.

Освен тези ограничения, на никое място не се загатва за смяна, която да засегне притежателите на към този момент съществуващи парцели. Няма и регулация за отдаването чартърен на нови жилища.

Понастоящем има 2,9 милиона жилището и 1,4 милиона къщи за отдаване чартърен в Англия, като общо те образуват 1/5 от британския жилищен фонд.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР